Licenties

De belangrijkste wijzigingen in het wedstrijdlicentiebeleid voor de sporter
1. De wedstrijdlicentie is een recht om deel te nemen aan wedstrijden. Door het afnemen van de wedstrijdlicentie wordt de sporter opgenomen in KNSB licentie- en wedstrijddatabase.
2. De sporter is zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen/verlengen van een wedstrijdlicentie.
3. Er is één wedstrijdlicentie geldig voor alle disciplines.
4. De sporter schaft rechtstreeks bij de KNSB een wedstrijdlicentie aan.
5. De wedstrijdlicentie is geldig voor één jaar vanaf het moment van aanschaf.
6. Eén uniek relatienummer per persoon vervangt alle bestaande nummers, zoals het wedstrijdnummer, licentienummer en lidnummer.
7. De sporter is aanvullend verzekerd voor ongevallen tijdens KNSB-wedstrijden wanneer in bezit van een geldige wedstrijdlicentie.

Wedstrijdlicentie loopt af
De wedstrijdlicentie eindigt automatisch na de einddatum; meestal 30 juni. Na deze datum is het dan niet meer mogelijk om via het online inschrijfsysteem in te schrijven voor wedstrijden (momenteel Inline-skaten en schaatswedstrijden Enschede) en is de sporter niet aanvullend verzekerd voor ongevallen.

Nieuwe wedstrijdlicentieprijs
Per 1 juni geldt de nieuwe wedstrijdlicentieprijs:

leeftijd op moment van aanschaf       Oude prijs tot 1 juni      Nieuwe prijs na 1 juni
t/m 12 jaar                                              € 12,00                             € 6,15
13 t/m 18 jaar                                         € 33,00                            € 17,00
ouder dan 18 jaar                                   € 57,00                            € 29,35

Hoe nu verder sporter
· Is de sporter gestopt met de wedstrijdsport, dan hoeft hij niets te doen. De wedstrijdlicentie wordt beëindigt op 30 juni. De sporter kan aangeven dat hij gestopt is door de ontvangen e-mail te beantwoorden. Dit wordt geregistreerd en dan volgt er geen verdere e-mails met informatie over verlengen.

· Wil de sporter blijven deelnemen aan wedstrijden, image002 hij via Mijn KNSB (https://mijn.knsb.nl) zijn wedstrijdlicentie verlengen en direct online betalen.
– De sporter kan de wedstrijdlicentie op elk moment verlengen, maar niet eerder dan 1 maand voor het einde van de geldigheid. De ingangsdatum sluit dan automatisch aan op de vorige periode.
– De sporter kan er ook voor kiezen om op een later moment te verlengen. Dat betekent: geen wedstrijdmogelijkheden en niet aanvullend verzekerd in de tussenliggende periode.

De sporter verlengt zijn wedstrijdlicentie persoonlijk. Het verlengen en betalen kost de sporter slechts enkele minuten online. Op https://mijn.knsb.nl vind hij een overzicht van zijn gegevens en zijn huidige wedstrijdlicentie en verleng hij zijn wedstrijdlicentie.

1. Ga naar https://mijn.knsb.nl bij voorkeur in Internet Explorer.
2. Log in.
Sporters hebben hun inloggegevens eerder dit jaar ontvangen via een persoonlijke e-mail (KNSB Wedstrijd-licentiebeleid – beheer gegevens | verlengen vanaf 1 juni | belangrijkste wijzigingen). Mocht de sporter zijn inloggegevens niet hebben ontvangen of kwijt zijn, dan kun hij deze opvragen via webformulier Hulp nodig? Stel je vraag.

De sporter kan het beste gebruik maken van de toegezonden logingegevens. Aan het account behorend bij de toegezonden logingegevens zijn de huidige wedstrijdgegevens van de sporter gekoppeld. Een controle door de sporter volstaat. Maakt de sporter een nieuw account aan dan is er geen koppeling met eerdere wedstrijdgegevens.

3. Ga in het menu naar “Licentie aanschaffen”
4. Volg daar de volgende Stappen

Let op: gebruik bij voorkeur Internet Explorer.
1. Vul in Mijn gegevens de verplichte gegevens aan.
2. Selecteer minimaal 1 discipline in Mijn wedstrijdgegevens en daarbij de vereniging waarvan jij lid bent.
3. Stap 1 en 2 gevolgd, dan zie je op deze pagina (Licentie Aanschaffen) een v (groen vinkje) in kolom Profiel in de tweede tabel.
4. Vink het vakje voor het artikel ‘Wedstrijdlicentie verlengen’ aan. De prijs van jouw wedstrijdlicentie verschijnt nu helemaal rechts in de tabel.
Staat er geen vakje om aan te vinken? Dan zie je onder het artikel staan: ‘Wedstrijdlicentie verloopt voorlopig niet’. Vanaf één maand voor de einddatum van je huidige wedstrijdlicentie, kun je een aansluitende wedstrijdlicentie aanschaffen. Je hoeft nu niets te doen.
5. Vink aan ‘Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden’.
6. Nu verschijnt rechtsonder in de tabel de knop Bestellen. Klik op ‘Bestellen’ en je wordt doorgeleid naar online betalen via iDeal.
7. Volg de online betaalstappen.
8. Na betaling word je teruggeleid naar Mijn gezin waar je de (nieuwe) einddatum vindt van jouw wedstrijdlicentie. Tevens kun je hier na enkele minuten je nieuwe licentiepas bekijken of afdrukken (PDF-icoon) zie eind van de regel met jouw gegevens.
9. In je mailbox vind je een bevestiging van de aanschaf van jouw nieuwe wedstrijdlicentie.

image001

Plaats een reactie